ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Χτύπημα σοκ από τη Γερμανία και απειλή για βέτο από Ελλάδα, Ιταλία προκαλούν χάος στην ΕΕ
1579 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011
18:35

 Τη μείωση του χρέους κατά 5% ετησίως μετά το 2012 ζητά η Γερμανία από την Ελλάδα με βάση τον όριο του 60% που θέτει ως ανώτατο για το ύψος του κρατικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον γερμανικό όρο προκειμένου να συμφωνήσει στην ενίσχυση του EFSF οι χώρες της ΕΕ πρέπει να συμφωνήσουν πως αν από το 2012 και μετά έχουν χρέοrandom imageς μεγαλύτερου του 60% του ΑΕΠ θα λαμβάνουν μέτρα για την ετήσια μείωση του κατά 1/20 δηλαδή κατά 5% το χρόνο.
Με την Ελλάδα να αναμένεται να έχει χρέος της τάξης του 156% του ΑΕΠ το 2012, μία τέτοια απόφαση θα σημαίνει ότι από το 2013 θα πρέπει, επιπροσθέτως των υπολοίπων μέτρων, να μειώνει το χρέος της κατά 5% ετησίως.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το Ρολόι Κρατικού Χρέους του XrimaNews.gr, τον Ιανουάριο του 2013 το ελληνικό χρέος θα κυμαίνεται περίπου στα 364 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να περικόψει επιπλέον 18,2 ευρώ από τον προϋπολογισμό του έτους. Ακόμη και αν δε συμπεριληφθούν τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης, η Ελλάδα θα πρέπει να περικόψει το λιγότερο 14 δις ευρώ επιπλέον.
Το πρόβλημα είναι εξίσου δραματικό και για την Ιταλία.
Το χειρότερο, όμως, είναι πως σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν αποδεχτεί τον όρο και μόνο Ελλάδα και Ιταλία αρνήθηκαν. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και την πιθανότητα να ασκηθεί βέτο στη συγκεκριμένη απόφαση από μία από τις δύο χώρες.
Αυτό είναι το πιο δυνατό χτύπημα της Γερμανίας στην Ελλάδα και πρόκειται για ωμή επίθεση καθώς τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε περίπτωση που χώρα να κατάφερε να μειώνει το χρέος της κατά 5% ετησίως στη μοντέρνα χρηματιστηριακή ιστορία, πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης και στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.
Η κίνηση αυτή από τη Γερμανία ουσιαστικά αποκλείει την Ελλάδα από την ευρωζώνη σε περίπτωση που εγκριθεί ή την αναγκάζει να δέχεται βαριές κυρώσεις για κάθε έτος που δε θα πετυχαίνει τη μείωση του χρέους της κατά 5% με αποτέλεσμα να την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση.
XrimaNews.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Σχόλια

11/02 19:33  maverick
συγχαρητήρια για την πληροφορία που είναι ακριβής και όντως προέρχεται από το Bloomberg ( to link) http://www.bloomberg.com/news/2011-02-10/greece-joins-italy-in-objecting-to-proposed-eu-debt-reduction-benchmarks.html

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις