ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Ελλάδα: τα στοιχεία δείχνουν πως οι πολίτες είναι πολύ πιο συνετοί από τους πολιτικούς
901 αναγνώστες
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011
10:16


Αν το μέγεθος των κρατικών ελλειμμάτων και του κρατικού χρέους αποτελούν μία σημαντική ένδειξη για το κατά πόσο οι πολιτικοί μίας χώρας είναι συνετοί ή όχι, τότε και το χρέος των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί μία ένδειξη για το αν οι πολίτες είναι συνετοί ή όχι.
Με την Ελλάδα να διανύει το δεύτερο έτος στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ εξαιτίας της κρίσης χρέους και με τους Έλληνες να χαρακτηρίζονται, κυρίως από το γερμανικό τύπο, ως τεμπέληδες, σπάταλοι και όχι συνετοί στη διαχείριση των χρημάτων τους, γεννιέται το ερώτημα αν τελικά μία μεγάλη μερίδα της ευθύνης για την κατάσταση της χώρας δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες.
Είναι τελικά και αυτοί σπάταλοι και ζουν πάνω από τις δυνάμεις τους; Δανείζονται οι Έλληνες και ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα μπορούν να αποπληρώσουν; Ή μήπως τελικά οι Έλληνες είναι συνετοί διαχειριστές των προσωπικών τους περιουσιών και προγραμματίζουν σωστά τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό;
Λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό του δανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ, δηλαδή το δείκτη που αποτυπώνει σε ποιο βαθμό οι Έλληνες πολίτες εκτείθενται στο δανεισμό και τελικά ζουν με δανεικά, μας περιμένει μία ευχάριστη έκπληξη καθώς με βάση τη συγκεκριμένη μέτρηση οι Έλληνες είναι πολύ πιο συνετοί και προσεκτικοί τόσο από τους Γάλλους όσο και από τους Ιάπωνες, του Αμερικανούς, τους Καναδούς, τους Άγγλους, τους Ιρλανδούς, τους Πορτογάλους και γενικότερα τους πολίτες μίας σειράς άλλων ευρωπαϊκών και μη κρατών.
Με  το δανεισμό των νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ να ξεπερνά μόλις το 60% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το κράτος οδεύει με γοργούς ρυθμούς στο 150% του ΑΕΠ, μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια ότι οι Έλληνες είναι πολύ πιο συνετοί στην οικονομική διαχείριση από τους πολιτικούς τους.
Το ερώτημα είναι γιατί ενώ ισχύει αυτό επιλέγουν πολιτικούς που είναι τόσο κακοί διαχειριστές της δημόσιας περιουσίας. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Σχόλια

14/04 12:56  ks
Αν εχεις πραγματι το ερωτημα και δεν ειναι ρητορικο, η απαντηση εχει να κανει και με το γιατι κανεις στην Ελλαδα σκοτωνει για 1 μετρο χερσου χωραφιου αλλα αδιαφορει για την καταπατηση ή τα σκουπιδια της παραλιας οπου κανει μπανιο. Δεν ειμαστε οι Ελληνες, ειμαστε ο καθε Ελληνας
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις