ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Με γερμανικό στυλ οι αποκρατικοποιήσεις
668 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011
10:07
Posted: 03 Jun 2011 10:36 PM PDT

Κλείδωσε το μοντέλο της ελληνικής «Τρόιχαντ»
 
Το σχέδιο ήταν απλό στη σύλληψη και εξελίχθηκε σε ένα μοντέλο που εφαρμόστηκε στην πράξη ήδη μία φορά και πέτυχε. Ο λόγος για την εταιρία που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων της περιόδου 2012-2015, το οποίο θα αφορά περίπου 40 κρατικές επιχειρήσεις.
Το μοντέλο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί το όλο εγχείρημα φέρει το όνομα της «Τρόιχαντ» του οργανισμού δηλαδή που ανέλαβε τη ρευστοποίηση τους συνόλου της κρατικής περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας, στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Μέσα σε διάστημα τριών ετών, πουλήθηκαν περίπου 8.500 κρατικές επιχειρήσεις και εισπράχθηκαν περί τα 135 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Τρόιχαντ λειτουργούσε με διαδικασίες εξπρές, σε όλες τις φάσεις του προγράμματος. Γι’ αυτό και συγκέντρωσε πάνω της υποψίες για αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ έκανε και σειρά ατυχών χειρισμών που οδήγησαν το τίμημα της πώλησης ορισμένων εταιριών σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, απάλλαξε την Αν.Γερμανία από τα «βαρίδια» του καθεστώτος Χόνεκερ. Από την άλλη πλευρά, εκτίναξε την ανεργία πάνω από το 15%, ενώ χρειάστηκε περίπου μία 20ετία για να βρεθεί η ανατολική Γερμανία σε φουλ ρυθμούς.
Η ελληνική «Τρόιχαντ», όπως λέει σήμερα η εφημερίδα «Κεφάλαιο», θα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη γερμανική και θα έχει δύο βασικούς τομείς δραστηριοποίησης: ο πρώτος θα αφορά τις αποκρατικοποιήσεις αυτές καθεαυτές, ενώ ο δεύτερος θα εντοπίζει το ενδιαφέρον στην πώληση ακινήτων, δηλαδή δημόσιας γης.  πηγη

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις