ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Επιμήκυνση όλων των ελληνικών ομολόγων για επτά χρόνια;
851 αναγνώστες
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011
12:56

Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 02:45
XRIMANEWS.GRΑρχίζουν να συγκεκριμενοποιούνται τα γερμανικά σχέδια συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο κόστος της ελληνικής κρίσης. Το Βερολίνο φέρεται να προτείνει επιμήκυνση όλων των ελληνικών ομολόγων για επτά χρόνια.
Αν πιστέψουμε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που φέρεται να εστάλη σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Welt am Sonntag, το Βερολίνο θα προτείνει επιμήκυνση όλων των υπαρχόντων ελληνικών ομολόγων για επτά χρόνια.
Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει τον τίτλο «Non paper on Greek PSI», το νέο τριετές πρόγραμμα στήριξης που θα ισχύσει από το 2012 έως το 2014 πρέπει να συνοδευτεί από μια «εθελοντική ανταλλαγή των υπαρχόντων ομολόγων με νέα ομόλογα παρατεταμένης χρονικής διάρκειας, επτά ετών.
 
Συμμετοχή ύψους περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα
 
Στόχος είναι να συμφωνήσουν οι επενδυτές οικειοθελώς στην ανταλλαγή των παλαιών με νέα ομόλογα. Το έγγραφό του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι επί της αρχής είναι δυνατόν να δομηθεί μια αναδιάρθρωση χρέους κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην προκληθεί «μη εξυπηρέτηση των αρχικών ομολόγων» (default) ή «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή ενεργοποίηση των πιστωτικών ασφαλίστρων (CDS). Ταυτόχρονα, η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι οι επενδυτές, οι οποίοι ανταλλάσσουν τα παλιά τους ομόλογα με νέα, θα αντιμετωπίζονται προνομιακά στο μέλλον, αν καταστεί και πάλι απαραίτητη μια αναδιάρθρωση.
Την ίδια ώρα το πρακτορείο Dow Jones  επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο υποστηρίζει ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας που θα απαιτεί συμμετοχή ύψους περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα των πιστωτών της χώρας.
dw-world.de
 
Αναδημοσίευση από www.xrimanews.gr

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις