ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Διαγραφή ελληνικού χρέους ζητεί ο Γερμανός Στάινμπρικ
815 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011
10:03

Ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρικ ζήτησε μία «πραγματική διαγραφή χρέους» της Ελλάδας και μία «ασπίδα διάσωσης» για επισφαλείς τράπεζες.
«Μια ήπια αναδιάρθρωση μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής ή μείωσης των επιτοκίων θα δώσει μόνο μια μικρή ανάσα», λέει ο κ. Στάινμπρικ στην αυριανή έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας DIE ZEIT . «Από καιρό πλέον το ζήτημα δεν είναι το ‘εάν’ αλλά το ‘πώς’ για μία πραγματική διαγραφή χρέους», λέει ο κ. Στάινμπρικ, σημειώνοντας ότι χωρίς διαγραφή χρεών η Ελλάδα «δεν θα μπορέσει να απαλλαγεί από τις συμφορές της».
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επικρίνει την κεντροδεξιά κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ για μία εξάδα «αποδείξιμες μεταστροφές ή πιρουέτες» στην ευρωπαϊκή της πολιτική, εξαιτίας των οποίων οι χρηματαγορές δεν πήραν σαφή μηνύματα, όπως λέει.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προτείνει μια «πρωτοβουλία άμεσης διασφάλισης» των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε να μην πληγούν τόσο σκληρά από ενδεχόμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους. Αυτό «μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο συμφέρον από μία συνεχή δανειοδότηση της Ελλάδας με αυξημένα ρίσκα μη αποπληρωμής», υποστηρίζει ο κ. Στάινμπρικ.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις