ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Συνέχεια αποκαλύψεων για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας!
2790 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011
14:35

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ!!!!!!! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕΤΟ ΠΑΝΤΟΥ
 

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

 

 

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τηλ. 242109 3290, email: egol@uth.gr

Σχόλια

18/07 15:14  atan
Δυστυχώς είναι Αλήθεια & όχι μόνον Αυτό
Θα σας στείλω κάτι , που θα τραβάτε τα βυζιά σας
18/07 15:57  nhad
Και αν δεν είναι αλήθεια; Τότε θα πρόκειται για ένα ακόμη τερατώδες ψέμα, από αυτά που αναπαράγονται κατά χιλιάδες χωρίς κανείς από αυτούς που τα αναπαράγουν να ψάξει λιγάκι.

Για βρες μου αυτήν την περίφημη Scandec Org που ζητάει να κάνει συμφωνία 250.000.000 Ευρώ. Ποια είναι;

Εγώ βρήκα την κυρία Γκόλια. Απλή υπάλληλος ΙΔΑΧ είναι, από αυτές που προσλήφθηκαν χαριστικά χάρις στον κώστα καραμανλή. Έχει διδακτορικό γεωπονίας (!) η κυρία, με άδεια εξάσκησης επαγγέλματος οινολόγου:

http://www.agr.uth.gr/labs/soil/staffgr.html

Η ειδική λοιπόν στα κρασιά, εκφέρει άποψη για τα πετρέλαια. Λογικό ακούγεται, μιας και κάποια κρασιά είναι σαν πετρέλαια.
18/07 16:15  Δόκτωρ Βασίλειος
Πραγματικά κρίμα που δεν απαντά κανείς περισσότερες φωνές σαν του Nhad...
18/07 16:16  takotime
Επειδη ολα ειναι πιθανα και μπορει να ειναι αληθεια η να μην ειναι αυτο που εστειλα.ας διαβασουμε και μια ααλη αποψη κανοντας μια ερευνα στο ιντερνετ.
τα ανεξάντλητα κοιτάσματα της παραπληροφόρησης. του πέτρου αργυρίου.
http://tvxs.gr/news
18/07 16:20  Δόκτωρ Βασίλειος
http://lupocattivoblog.wordpress.com/2011/06/08/griechisches-gas-%E2%80%93-hochverrat/ και να και το κείμενο και στα γερμανικά... Και εδώ "εξηγείται" γιατί δήθεν οι σιωνιστές δεν αφήνουν το κείμενο συμφωνίας ελεύθερα προσβασιμο στο διαδίκτυο. Άλλη μια ιστορίας μπαρούφας δλδ. Κρίμα που δεν εχουμε κατανοησει οτι το μόνο που θα σώσει την ελλάδα ειναι η εξαγωγη δημοσιων υπαλλήλων
18/07 16:23  Δόκτωρ Βασίλειος
Και για να μην παρεξηγηθω, Δεν κατακρίνω τον άνθρωπο που "ποστάρει" το θέμα, αλλά την εκάστοτε "πνευματικη ελιτ" επιπέδου ΤΕΙ.
18/07 16:32  ZULUS
<Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο> ουτε τα μικρα παιδια δεν πιστευουν αυτα τα παραμυθια.250 δις δεν εχουν ολες οι Ευρωπαικες εταιριες εξορυξης μαζι να βρουν για να παρουν τα δικαιωματα ολου του πλανητη
18/07 16:34  takotime
Φιλε δοκτωρ βασιλειε επειδη διαβασα την απαντηση σου θα ηθελα να σε ρωτησω το εξησ.το κειμενο στα γερμανικα που μου εστειλες αποδεικνυει τελικα οτι εχουμε πετρελαιο και φυσικο αεριο και δεν το εκμεταλλευομαστε η το αντιθετο?διοτι εγω καταλαβα οτι εχουμε και δεν το εκμεταλλευομαστε για καποιο αγνωστο λογο.δεν καταλαβα τι εξηγει το κειμενο.μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενοσ?σε ευχαριστω ολους σας που ασχολειστε με το θεμα αυτο.ειναι πολυ σοβαρο και θελω να βγαλουμε ενα συμπερασμα σωστο.
18/07 18:35  Μαικήνας
Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του φίλου NHAD
Εκανα και εγώ την ερευνά μου Δεν βρήκα πουθενά SCANDEC Oil ή έστω Org. Αλήθεια γιατί org;
Η μόνη διεύθυνση με Scandec είναι μια εταιρία με συστήματα υψηλού ελέγχου Gps κλπ με ονομασία Scandec inc(orporation).
19/07 13:28  σεβαστη
Ελαβα και εγώ το κείμενο στο email μου.
Δεν έψαξα τίποτα ,είναι ΤΟ σενάριο συνομωσιας!
31/07 00:29  GRT
ti imastan ke ti mas kanane.giafto ksipniste.
protimo na pinao para na ime meros tou sistimatos opos poli sinadelfi mou.den koroidepsa pantos kanena simpoliti mou.
01/08 17:53  GRT
kalispera . edo ine pou lene Na gelaso h na klapso ?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις