ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Financial Times: Την Πέμπτη η συνάντηση Τραπεζών, Ελλάδας - Οι τραπεζίτες ζητούν υψηλότερα επιτόκια, νέα κίνητρα και Αγγλικό δίκαιο για τα ομόλογα του PSI
1168 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011
13:31

 

Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 19:42
 
Η συζήτηση για τους όρους της συμφωνίας του PSI που προβλέπει κούρεμα του ελληνικού χρέους της τάξης του 50% θα γίνει την Πέμπτη και οι τραπεζίτες έχουν ζητήσει κατ' αρχήν υψηλότερα επιτόκια, νέα κίνητρα και οπωσδήποτε τη μετατροπή του δικαίου των ομολόγων που συμμετέχουν στο PSI σε Αγγλικό από Ελληνικό, ώστε “αποτρέψουν την Αθήνα απ' το να προκαλέσει μεγαλύτερες απώλειες στους ομολογιούχους στο μέλλον”.
Το ρεπορτάζ των FT δυστυχώς επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κυρίου Παναγιώτου στα πρόσφατα άρθρα του που δημοσίευσε στο XrimaNews.gr “Ελληνικό το δώρο της Μέρκελ στις τράπεζες για το κούρεμα;”και “ Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”.
 
Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίσει την πολιτική Παπανδρέου και παραχωρήσει το ελληνικό δίκαιο των ομολόγων αποδεχόμενη έτσι την αλλαγή του σε αγγλικό τότε στην περίπτωση που η χώρα δεν αντέξει τα μέτρα ή εγκαταλειφθεί από τους εταίρους και οδηγηθεί στην πτώχευση θα υποχρεούται να αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της σε ευρώ παρά το ότι θα έχει επιστρέψει στη δραχμή. Επιπλέον δε θα έχει πια δυνατότητα να προχωρήσει μονομερώς σε αναδιάρθρωση χρέους κάτι που έχει αυτή τη στιγμή με βάση το ισχύον δίκαιο.
Ήδη το θέμα έχει φτάσει στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή κυρίου Παναγιώτη Κουρουμπλή (τον διέγραψε από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Παπανδρέου όταν δεν ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο) στον υπουργό Οικονομικών κύριο Βενιζέλο μετά από σχετική έκκληση του κυρίου Παναγιώτου σε πρόσφατο άρθρο του όπου ζητήθηκε η συνδρομή όποιων βουλευτών θέλουν να αναδείξουν το θέμα ώστε να ενημερωθεί τόσο η Βουλή όσο και ο Ελληνικός λαός.
Ωστόσο η κυβέρνηση δεν απάντησε εντός των χρονικών ορίων που όφειλε και μετέφερε την όποια απάντηση μετά την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου όταν θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους δανειστές.
Την Τετάρτη ο κύριος Κουρουμπλής θα θέσει και πάλι το θέμα στην ομιλία του στη Βουλή, όπως ενημέρωσε το XrimaNews.gr το γραφείο του βουλευτή. Δεδομένης της ύψιστης σημασίας του θέματος για την Ελλάδα γίνεται έκκληση για τη στήριξη του και από άλλους βουλευτές αλλά και από δημοσιογράφους και πολίτες. Ήδη το θέμα έχει δημοσιευτεί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και ΝΕΤ και σε ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα από έγκριτους δημοσιογράφους.
 
Όποιος βουλευτής ή δημοσιογράφος επιθυμεί να λάβει τις διεθνείς εκθέσεις και τις δημοσιεύσεις των διεθνών ΜΜΕ για το θέμα που φανερώνουν τη σοβαρότητα του αλλά και επιβεβαιώνουν στο 100% όσα αναφέρονται παραπάνω μπορεί να επικοινωνήσει με το info@xrimanews.gr. Θα μοιραστούμε ό,τι έχουμε στη διάθεση μας.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις