ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Και τρίτη επίκαιρη ερώτηση για το θέμα του δικαίου των ομολόγων στη Βουλή
988 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
20:23

Στη Βουλή έφτασε για τρίτη φορά σε λίγες ημέρες το θέμα της ενδεχόμενης μεταφορά των ομολόγων του δημοσίου, που κατέχονται από ιδιώτες, από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI). Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Στην ερώτηση αναφέρει:
«Σύμφωνα με επίμονα δημοσιεύματα του εξωτερικού και του εσωτερικού, οι τράπεζες πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση ώστε, στο πλαίσιο του PSI, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που θα «κουρευτούν», να μεταφερθούν ταυτόχρονα από το ελληνικό δίκαιο, στο οποίο υπάγονται σήμερα, στο αγγλικό δίκαιο».
«Η εκβιαστική αυτή απαίτηση των τραπεζών κατόχων ελληνικών ομολόγων, ενόψει της ανταλλαγής τους με απομείωση κατά 50%, είναι προφανώς απαράδεκτη και η ενδεχόμενη ικανοποίησή της είναι αδιανόητη αφού θα είναι άκρως βλαπτική εθνικά και οικονομικά».
«Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται η κυβέρνηση να συμφωνήσει με τις απαράδεκτες απαιτήσεις των τραπεζών για μεταφορά, μετά την ανταλλαγή, των ομολόγων του δημοσίου που κατέχουν ιδιώτες από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο;
2. Γιατί η κυβέρνηση δεν αποσαφηνίζει πλήρως και άμεσα τη θέση της επί του ζητήματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση και εύλογες ανησυχίες;»

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις