ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Βόμβα: Δόθηκε μόλις 1η απάντηση Παπαδήμου για το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων και είναι αποκαλυπτική
1225 αναγνώστες
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011
14:05

.Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 13:33

Μετά από την κατάθεση τριών επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή για το θέμα του δικαίου των ομολόγων του PSI+ ύστερα από δημόσια έκκληση του κυρίου Πάνου Παναγιώτου, επικεφαλής χρηματιστηριακού αναλυτή του XrimaNews.gr, προς κάθε Έλληνα βουλευτή για να φτάσει το εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα στο Κοινοβούλιο, δόθηκε την Παρασκευή η πρώτη απάντηση από τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική.

Κατ' αρχήν ο κύριος Παπαδήμος αναγνώρισε ότι το θέμα αποτελεί τμήμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με το IIF και τις τράπεζες που διερευνούν τη συμμετοχή τους στο PSI+ παρέχοντας, έμμεσα, την πρώτη επίσημη διαβεβαίωση για το ότι τα ομόλογα 206 δις ευρώ που αποτελούν το στόχο του PSI+ ρυθμίζονται από το ελληνικό και όχι το αγγλικό δίκαιο αλλά και για το ότι αυτός είναι ένας από τους όρους που συζητείται στη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, βάζοντας έτσι τέλος στις όποιες αμφιβολίες (αν υπήρχαν πλέον) για την εξαιρετικά μεγάλη σημασία του θέματος.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το συμφέρον της χώρας, επιβεβαιώνοντας ταυτόγχρονα ότι το συγκεκριμένο ζήτημα συνδέεται άμεσα με το συμφέρον της Ελλάδας αλλά και ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην προσπάθεια της να διατηρήσει ακέραιο το πλεονέκτημα αυτό της χώρας.

Αμέσως μετά ο κύριος Παπαδήμος έριξε τη βόμβα τονίζοντας πως το δίκαιο των ομολόγων ΔΕΝ έχει παραχωρηθεί (μέχρι στιγμής) στους δανειστές και η Ελλάδα ΔΕΝ έχει συμφωνήσει (ακόμη) σε στην αλλαγή του στο αγγλικό μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές.

Τέλος, δήλωσε ότι δε μπορεί να πει περισσότερα για το θέμα καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Τα όσα είπε ο κύριος Παπαδήμος μετέφεραν στο XrimaNews.gr βουλευτές και περιμένουμε τη δημοσίευση των πρακτικών της Βουλής πιθανόν αργότερα σήμερα για μία δεύτερη ανάγνωση οπότε και θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

XrimaNews.gr

Σχόλια

02/12 15:57  GRT
Το σιμφερον τις χορας χατηικε εδο κε κερο min paramithiazete toys elines.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις