ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Nomura: Να τί θα συμβεί στη δραχμή και τα άλλα νομίσματα της ΕΕ σε περίπτωση διάσπασης
767 αναγνώστες
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
09:21

H Nomura μόλις δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση που προβλέπει την πορεία των νομισμάτων κάθε χώρας της Ευρωζώνης σε περίπτωση που το ευρώ διασπαστεί. Σύμφωνα με την ανάλυση σε πέντε χρόνια από σήμερα, εαν η Ευρωζώνη διασπαστεί, τότε το νέο νόμισμα της Ελλάδας θα είναι στο 0,57 έναντι του δολαρίου, από 1,34 που είναι αυτή την στιγμή. Αντίστοιχα μεγάλη υποτίμηση θα έχουμε στο πορτογαλικό και στο ισπανικό νόμισμα. Η μόνη χώρα που θα δει το νέο νόμισμα της να έχει ανατιμηθεί, θα είναι η Γερμανία, κατά 1,30%.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η Ελλάδα θα βρεθεί με ένα νόμισμα το οποίο θα είναι περίπου κατά 60% υποτιμημένο έναντι του σημερινού της και το πιο φθηνό νόμισμα μεταξύ των 17 της σημερινής ΕΕ.

Από την ανάλυση της Nomura φαίνεται πως ένα γερμανικό νόμισμα δε θα ανατιμηθεί άμεσα όσο φημολογείται χωρίς αυτό να αποκλείει περαιτέρω ανατίμηση του στο μέλλον. Έτσι, κατ' αρχή οι γερμανικές εξαγωγές δε θα δεχόταν όσο μεγάλο πλήγμα υπολογίζεται με βάση προηγούμενες δηλώσεις αναλυτών και ιδίως πολιτικών.

Με βάση τις προβλέψεις της Nomura μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι στην περίπτωση εξόδου απ' το ευρώ η Ελλάδα θα έκανε επιτόπου περισσότερο από το διπλάσιο της υποτίμησης που της ζητήθηκε με βάση το αρχικό σχέδιο του ΔΝΤ και θα μπορούσε άμεσα και χωρίς νέα μέτρα να πετύχει τους στόχους της.

Επιπλέον, αν κρατούσε το δίκαιο των ομολόγων της στο ελληνικό θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια σειρά πλεονεκτημάτων της και με σωστή δημοσιονομική και αναπτυξιακαή πολιτική να είναι σε πολύ καλύτερη θέση απ' ότι τα τελευταία 40 χρόνια μέχρι το 2020, τόσο οικονομικά όσο δημοσιονομικά αλλά και πολιτικά.

XrimaNews.gr

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις