ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Εκχωρήθηκε μυστικά το δίκαιο των ομολόγων του PSI στους Δανειστές;
830 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
10:40

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», την περασμένη Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση και οι ιδιώτες πιστωτές φέρεται να συμφώνησαν πως τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν εις αντικατάσταση των παλιών θα ενταχθούν στο βρετανικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει πως θα αποτελούν ομόλογα υψηλής ή τουλάχιστον υψηλότερης διασφάλισης. Οι πιστωτές σε περίπτωση αθέτησης των όρων της συμφωνίας θα προσφύγουν στα βρετανικά δικαστήρια και τον ισχύοντα βρετανικό νόμο. Το αίτημα αυτό ήταν ένα από τα κύρια που είχαν θέσει οι πιστωτές προς το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε την Δευτέρα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με την οποία ζητεί από τον κ. Βενιζέλο να πει αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο των ελληνικών ομολόγων που θα ανταλαχθούν με τα υφιστάμενα στο πλαίσιο του PSI. 

Όπως υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης, «αν αυτές οι πληροφορίες είναι ακριβείς, έχουμε να κάνουμε με απόφαση σκάνδαλο, άκρως επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον, η οποία απ' ότι φαίνεται θα συνοδευτεί και με υπέρογκα επιτόκια για τα νέα ομόλογα που θα προκύψουν από την ανταλλαγή».
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον υπουργό Οικονομικών:
 
1. Είναι δυνατόν ποτέ η Ελλάδα να εκχωρήσει τη μεταφορά των νέων ομολόγων που θα προκύψουν από την ανταλλαγή στο Αγγλικό Δίκαιο; Με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσιοδότηση είναι δυνατόν να πράξει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση;»
 
2. Σε ποια επίπεδα θα κινούνται τα επιτόκια των νέων, μετά την ανταλλαγή, ομολόγων; Θα είναι στα υπέρογκα επίπεδα που ζητούν επιμόνως οι πιστωτές;»
 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις