ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Η Ν.Δ. δέχεται την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο
1275 αναγνώστες
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012
18:10

    

Ανάμεσα στις συμπληγάδες των επιλογών του βρίσκεται ο κ.Αντώνης Σαμαράς, αφού από την καθαρά αντιμνημονιακή πολιτική πέρασε στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. και τώρα προσπαθεί να ακολουθήσει μια μέση οδό για να μην έχει απώλειες στις εκλογές.

 
Οι εξελίξεις όμως είναι αδυσώπητες και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να αφήσει τα εξευγενισμένα «ήξεις-αφήξεις» και να πάρει θέση, γιατί προπαντός το ζητάνε οι δανειστές μας.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» που υπογράφει ο Γιώργος Τερζής και η Έλλη Τριανταφύλλου, αναφέρεται ότι η Ν.Δ. «μοιάζει να έχει αποδεχθεί το αίτημα των πιστωτών για υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από σειρά στελεχών της που έχουν επιχειρηματολογήσει δημοσίως εναντίον αυτής της επιλογής».
Δεν ξέρουμε αν ο κ. Σαμαράς γνώριζε την εμπιστευτική επιστολή 27 σελίδων που είχε στείλει ο κ. Βενιζέλος το καλοκαίρι στους κατόχους ελληνικών ομολόγων με τις προτάσεις για το «κούρεμα», φαίνεται όμως να θεωρεί την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο αναπόφευκτη.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας «βράζει» εδώ και καιρό, με σημαντικότερη έκφραση αυτής της αναταραχής την καταψήφιση από βουλευτές της του άρθρου 29 στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Σαμαράς επικρίνεται από στελέχη που τον στήριξαν, ότι στην προσπάθειά του να σταματήσει τις φυγόκεντρες τάσεις, ειδικά αυτών που ενστερνίζονται τις μεταρρυθμίσεις μέσω του Μνημονίου, αλλάζει άρδην την αντιπολιτευτική γραμμή.
Το ταξίδι στη Ρωσία απάλυνε τις εντυπώσεις, αλλά μάλλον θύμισε στους νεοδημοκράτες επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, που θεωρούνται σημαντικές για τον κόσμο της Ν.Δ., άσχετα αν ευοδώθηκαν.
Πάντως η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς πέρα από τις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει, δεν φαίνεται ότι θα αντιταχθούν στην ανακεφαλαίωση με προνομιούχες μετοχές, όπως προκρίνει η Τρόικα και σε αντίθεση με την μέχρι πρότινος θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Όποια και να είναι η πραγματική του πολιτική του επιθυμία, ο κ. Σαμαράς φαίνεται να σύρεται από τα γεγονότα και τις πιέσεις. Όπως άλλωστε όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα που θεωρεί τη νέα δανειακή σύμβαση μονόδρομο.
epikaira.gr

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις