ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Προσοχή! Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας!
673 αναγνώστες
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012
18:13

 

problem
 

GREENPEACE
 

Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και που καταλήγει. Διεκδίκησε κι εσύ το δικαίωμα σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα!

 

 

 
Η λύση


Για να διασφαλίσουμε διατροφή καθαρή από μεταλλαγμένα χρειαζόμαστε:

 

 

 
Ντόπια παραγωγή ζωοτροφών χωρίς μεταλλαγμένα

Το αμέσως επόμενο και κρίσιμο στάδιο είναι η προώθηση και ανάπτυξη της καλλιέργειας εγχώριας ζωοτροφής. Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή, χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το κράτος οφείλει να προσφέρει κίνητρα για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών με βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Οι εταιρίες ζωικών προϊόντων πρέπει να στηρίξουν τώρα την προσπάθεια αυτή, ώστε να αναπτυχθεί σημαντικά η εγχώρια παραγωγή κτηνοτροφικών φυτών.
 
 
 
 
Kρατική πιστοποίηση και σήμανση ζωικών προϊόντων

Το πρώτο, μεταβατικό στάδιο για την ουσιαστική προστασία των καταναλωτών είναι η ολοκλήρωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της διαδικασίας κρατικής πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προϊόντων που προέρχονται από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι, θα διασφαλιστεί έτσι το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν αν θα καταναλώσουν μεταλλαγμένα. Η ευθύνη για καθαρή ζωοτροφή βαραίνει τις εταιρείες, που οφείλουν να αποδίδουν κέρδος στους καταναλωτές και όχι μόνο στους μετόχους τους. Οι γαλακτοβιομηχανίες λοιπόν θα πρέπει να απαιτήσουν από το υπουργείο την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα σήμανσης, εφόσον φυσικά πληρούν τις προϋποθέσεις.
 
Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας έως και 90%!
Ζήτα από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, ντόπιες ζωοτροφές χωρίς μεταλλαγμένα. Διεκδίκησε κι εσύ το δικαίωμά σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.
 

Δεν θελω μεταλλαγμενα στη διατροφη μου!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ.

 

ΠΗΓΗ    http://tros-oti-troei.gr/

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις