ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Το «αντίδωρο» των επενδυτικών οίκων προς την Ελλάδα η αναβάθμιση της
895 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
18:15

       Ήταν Τρίτη και 13 χθες, μετά από έναν καταιγισμό υποβαθμίσεων των επενδυτικών οίκων αξιολόγησης προς την Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια,  που την έφτασαν στην κατώτερη βαθμολογική κατηγορία, στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ήρθε το «αντίδωρο» από το έξυπνο χρήμα και από τον επενδυτικό οίκο Fitch,με την αναβάθμιση του χρέους της Ελλάδας κατά 6 βαθμίδες. Αφού κέρδισαν τόσα πολλά από την Ελλάδα, όπως εμπράγματες υποσημειώσεις, αγγλικό δίκαιο, νέα μεγαλύτερα δάνεια με μείωση του μέσου όρου αποπληρωμής τους, ήρθε και μια μικρή ανάσα για την Ελλάδα.
       Ο Nikkei  έκλεισε την συνεδρίαση με οριακά κέρδη 0,09% στις 9899,08 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη κινήθηκαν ανοδικά κατά την διάρκεια όλης της συνεδρίασης. Ο DAXκέρδισε 1,37%, ο CACσημείωσε άνοδο 1,72%, ενώ και ο FTSE 100 κέρδισε 1,07%.
      Θετικό κλίμα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν σημαντικά κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο δείκτης τραπεζών, καθώς και βασικές τράπεζες της Αμερικής σημείωναν σημαντικά κέρδη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ και το επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο της κατέγραφε αξιόλογα κέρδη.
Το Ευρώ δεν τα κατάφερε και έκλεισε με απώλειες προς το 1,3060. Ούτε ο Χρυσός κατέγραψε κέρδη και μάλιστα υποχώρησε προς τα 1670 δολάρια. Ενώ, και το Πετρέλαιο κινήθηκε με οριακές μεταβολές κοντά στα 106,60 δολάρια.
      Τέλος , το ΧΑ παρέμεινε «νευρικό» κατά την διάρκεια της ημέρας και έκλεισε στο τέλος με οριακά κέρδη 0,13% στις 734,88 μονάδες. Ο Τραπεζικός κλάδος έκλεισε με μικρά κέρδη 0,52% με την αξία συναλλαγών να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα συναλλαγών, που δεν ξεπέρασαν τα 40 εκ ευρώ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει από εδώ και πέρα το ΧΑ, μετά από την αναβάθμιση που προχώρησε ο οίκος Fitch.


GSTA/EKTA
 
 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις