ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Κασίνης: Πάνω από 9 τρισ. κ.π. στο «12»
679 αναγνώστες
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012
18:37

 

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2012 10:36
 
XRIMANEWS.GR
 
Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο οικόπεδο «12» της κυπριακής ΑΟΖ θα είναι αισθητά μεγαλύτερα από τα περίπου 7 τρισ. κυβικά πόδια που ήταν οι αρχικοί υπολογισμοί της Noble Energy, ξεπερνώντας τα 9 τρισ. κ.π. εκτιμά ο διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου Σόλων Κασίνης.

Μιλώντας χθες σε συνέδριο στην Αθήνα με θέμα «Αναζήτηση Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρονοναθράκων στην Ελλάδα – Παρελθόν, παρόν και μέλλον», ο κ. Κασίνης σημείωσε ότι η τελική ένδειξη σε σχέση με την εκτίμηση που διατυπώνει θα αποσαφηνιστεί με τη νέα γεώτρηση που θα γίνει γύρω στα τέλη του χρόνου.

Για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων στα υπόλοιπα 13 οικόπεδα, που έχει ενεργοποιήσει η κυπριακή κυβέρνηση στις 11 Φεβρουαρίου κι ολοκληρώνει στις 11 Μαΐου, σημείωσε ότι έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον από 78 εταιρείες.

Επανέλαβε την πεποίθηση του ότι το οικόπεδο «12» στην υποθαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, εκτός από πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου μπορεί να κρύβει και μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.

Τόνισε ότι οι Ισραηλινοί αυτή την περίοδο τρυπούν στο κοίτασμα Λεβιάθαν σε βάθος 7,5 χλμ και αναμένονται στις 15 Απριλίου τα ευρήματά τους.

«Εφόσον είναι θετικά θα μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα ότι και στο τεμάχιο 12, κάτω από το κοίτασμα αερίου, υπάρχει και πετρέλαιο».

Ο κ. Κασίνης προέτρεψε την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα στον καθορισμό της δικής της ΑΟΖ, ξεκινώντας από την Ιταλία, την Αλβανία και την Αίγυπτο, που είναι λιγότερο σύνθετες περιπτώσεις και να διαμηνυθεί στην Τουρκία ότι δεν είναι δυνατό να δέχεται το δίκαιο της Θάλασσας στον Εύξεινο πόντο και όχι στο Αιγαίο.

Επίσης πρότεινε να αποκλειστούν από τη διαδικασία όλες οι εταιρείες που χωρίς άδεια από το ελληνικό κράτος έχουν ήδη προβεί σε έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις