ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου γνώριζαν για την αναδιάρθρωση του χρέους δύο χρόνια πριν!
919 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012
10:34

 

Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012 10:06
 
XRIMANEWS.GR
 
 
 
Την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρώην  υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου γνώριζαν ότι η χώρα θα οδηγηθεί στην αναδιάρθρωση του χρέους ήδη από το 2010 προχώρησε ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Π. Ρουμελιώτης,  «Συνήθως, όταν το Ταμείο έχει να αντιμετωπίσει μια χώρα με διαρθρωτικά προβλήματα και με δημοσιονομικά ελλείμματα σημαντικά και με υψηλό χρέος, τους συστήνει να προχωρήσουν άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους».
Όπως εξήγηση ο Π. Ρουμελιώτης, «Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Ταμείο, δεν μπορούσε από μόνο του να πάρει την απόφαση να πιέσει τη χώρα για να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της. Γιατί φοβήθηκε τις επιπτώσεις της αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης από μια τέτοια ενέργεια, και τις επιπτώσεις που
θα έχει η αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είπανε ότι θα πρέπει να γίνει εσωτερική υποτίμηση. Πως θα γίνει εσωτερική υποτίμηση; Χρησιμοποιώντας εισοδηματική πολιτική, δηλαδή μείωση των μισθών και των συντάξεων, που ταυτόχρονα αν εφαρμοστεί στον δημόσιο τομέα κατά κύριο λόγο, μειώνονται και οι δαπάνες του δημοσίου και επομένως μειώνεται και το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά χρησιμοποίησε επίσης και τις λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές έτσι ώστε η οικονομία να ξαναρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, μέσα από την απελευθέρωση της. Αυτή ήτανε η προσέγγιση επειδή δεν μπορούσανε να χρησιμοποιήσουνε την συναλλαγματική πολιτική».
Ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τόνισε ότι το «μοντέλο» αυτό δεν είχε δοκιμαστεί ξανά σε άλλη χώρα και ήταν «η πρώτη φορά που το ταμείο είχε να αντιμετωπίσει μια χώρα όπου όπως σας είπα
δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία», ενώ  όπως αποκάλυψε, «το Ταμείο δέχτηκε αρχικά να μην πιέσει άλλο την Ελλάδα για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της «ωστόσο με την επιφύλαξη ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Π. Ρουμελιώτη  η αναδιάρθρωση του χρέους είχε κλειδώσει πριν καν μπουν οι πρώτες υπογραφές στο Μνημόνιο γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο εκείνη.
Πηγή: defencenet.gr
 
 
 
 
Σχόλια

05/04 15:31  atan
Ο άνθρωπος που φόραγε μουστάκι & παρίστανε τον Πρωθυπουργό, ο άλλος με το ανάλαφρο βάδισμα (τ.Υπ. Οικονομικών ), οι Μπεγλίτης-Κουκουλόπουλος & Πάγκαλος
Θέλουν : 1 αγγούρι στον Κώ.. και 1 στο στόμα
Υ.Γ Θυμηθήτε και τους Σημίτη-Π¨ντωνίου & Αλογοσκούφη
05/04 15:32  atan
Ο άνθρωπος που φόραγε μουστάκι & παρίστανε τον Πρωθυπουργό, ο άλλος με το ανάλαφρο βάδισμα (τ.Υπ. Οικονομικών ), οι Μπεγλίτης-Κουκουλόπουλος & Πάγκαλος
Θέλουν : 1 αγγούρι στον Κώ.. και 1 στο στόμα
Υ.Γ Θυμηθήτε και τους Σημίτη-Π¨ντωνίου & Αλογοσκούφη
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις