ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


BBC: "Επιστρέφει το αρχαίο σύστημα ανταλλαγών στην Ελλάδα"!
1073 αναγνώστες
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012
15:32

XRIMANEWS.GR
 
 
Πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα έχει σήμερα το BBC το οποίο έχει τίτλο «Το αρχαίο ανταλλακτικό σύστημα πληρωμής επιστρέφει στην Ελλάδα».
 
Όπως αναφέρει το mediagate.gr, το ρεπορτάζ αναφέρεται στις λεγόμενες ΤΕΜ (Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες) που ξεκίνησε να εφαρμόζει πριν κάποιους μήνες ο Βόλος και με τις οποίες γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και λοιπές ειδικότητες συναλλάσσονται μεταξύ τους.
 
«Πριν από λίγους μήνες ένα εναλλακτικό νόμισμα ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στο Βόλο. Ήταν μια λαϊκή πρωτοβουλία η οποία τον τελευταίο καιρό αποκτά όλο και περισσότερα μέλη. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δυσκολεύονται να πληρώσουν με το νόμισμα του ευρώ λόγω της οικονομικής κρίσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.
 
Το δημοσίευμα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι ΤΕΜ λέγοντας πως «ένα πράγμα δεν θα χρειαστείτε αν περιπλανηθείτε στην αγορά του Βόλου και αυτό είναι τα χρήματα!».
 
«Από τα κοσμήματα και τα τρόφιμα μέχρι τα ηλεκτρικά είδη και τα ρούχα όλα εδώ είναι προς πώληση μέσω του εναλλακτικού τοπικού νομίσματος που ονομάζεται ΤΕΜ» λέει το BBC.
 
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται συνεντεύξεις πολιτών του Βόλου οι οποίοι φέρνουν παραδείγματα των «ανταλλακτικών πωλήσεων». «Μπορούμε να αγοράσουμε ψωμί και κρέας σε αντάλλαγμα με τα προϊόντα μας» λέει η Πέρη Μαντζαφλέρη η οποία διευθύνει έναν συνεταιρισμό.
 
Το ρεπορτάζ κλείνει λέγοντας ότι αυτή η μικρή κοινότητα έχει αναπτύξει ένα νέο εργαλείο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης. «Το ευρώ δεν μπορεί εξαφανισθεί αλλά ο Βόλος έχει βρει έναν τρόπο αντιμετώπισης του με εναλλακτικά μέσα. Ένα απλό σύστημα αντιπραγματισμού, ανταλλαγής της απελπισίας με την ελπίδα.»
Πηγή: defencenet.gr

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις