ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Για το έγκλημα της υπαγωγής στο Αγγλικό δίκαιο
623 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012
23:45

Για το έγκλημα της υπαγωγής στο Αγγλικό δίκαιο

Το ζήτημα του σε ποιο δίκαιο θα υπόκεινται τα νέα ομόλογα είναι ένα απίστευτα σοβαρό θέμα.

Εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί. Οι δανειστές ομολογιούχοι ακολούθησαν μια πολύ συγκεκριμένη γραμμή διαπραγμάτευσης που περιείχε τις απαραιτητες μπλόφες, τρίπλες κλπ. που είχαν να κάνουν είτε με το ποσοστό της περικοπής το οποίο αλλαζε διαρκώς, είτε με άλλα δευτερεύοντα ζητήματα στα οποία θα υποχωρούσαν στο τελος προκειμένου να περάσουν οπωσδήποτε το θέμα της υπαγωγής των νεων ομολόγων στο Αγγλικό δίκαιο. Το έχουμε ξαναπεί από τον Ιούλιο και το λέμε πάλι τώρα.

Με απλά λόγια λέγοντας όσο τα ομόλογα υπάγονται στο Ελληνικό δίκαιο κάθε εκρεμότητα λύνεται σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και εκδικάζεται στα Ελληνικά δικαστήρια. Το Αγγλικο δίκαιο από την άλλη έχει αποδειχτεί οτι «καθαρίζει» πάντα για λογαριασμό των δανειστών, γι αυτό και το προτιμούν.

Ειναι βεβαια εντελώς περιττό να αναλύσουμε και πάλι το ότι το χρεος και μετα το «κούρεμα» δεν είναι βιώσιμο και επομένως θα υπάρχουν οπωσδήποτε επιπλοκές. Ειναι κάτι που το ξέρουν όλοι πιά.

Τα βασικά προβλήματα που δημιουργούνται για την Ελλάδα είναι κυρίως 2. Το ένα έχει να κάνει με τις απαιτήσεις σε Δημόσια περιουσία, που σε συνδυασμό με την παραίτηση από την Εθν.Ανεξαρτησία που έχει υπογραφεί στο μνημόνιο καταλαβαίνουμε ότι μπορούν να έχουν εξωφρενικές συνέπειες.

Το δευτερο έχει να κάνει με την πιθανότητα αλλαγής νομίσματος(δεν εννοώ το άθλιο «θα μας διώξουν από το ευρώ» αφού υπάρχουν κι άλλες πιθανές εξελίξεις). Αν συμβεί κάτι τέτοιο ενω τα ομόλογα θα έχουν υπαχθεί στο Αγγλικό δίκαιο, αυτό θα έχει για την Ελλάδα τραγικές συνέπειες. Με την υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο χάνουμε το δικαίωμα της μετατροπής του χρέους σε δραχμές, πράγμα που μπορούμε να κάνουμε τωρα που το 93% των ομολόγων βρίσκονται υπό το Ελληνικό δίκαιο.

Ετσι σε κάθε υποτίμηση του νεου νομίσματος ανάλογα θα μεγαλώνει και το χρέος, ενώ τωρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ας λένε οι τρομοκράτες των δελτίων ειδήσεων μπάμπηδες και σία. Σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος έχουμε το δικαίωμα να μετατρέψουμε το χρέος μας και να το αποπληρώσουμε σε δραχμές με την αρχική ισοτιμία που θα αποφασισθεί και να αδιαφορήσουμε στη συνέχεια εντελως για το αν και πόσο θα υποτιμάται το νόμισμα.

Οπως καταλαβαίνουμε η αποδοχή της υπαγωγής στο Αγγλικό δίκαιο ισοδυναμεί με άλλη μια δολοφονική ενέργεια κατά της χώρας και του λαού της.

Γιώργος Σαρρής 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις