ΕΠΙΛΕΚΤΟΝ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Σύνδεσμοι


Προσφυγή μικρομετόχων στο ΣτΕ για το ΤΤ
660 αναγνώστες
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013
15:48

Η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ΤΤ, προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις. Ειδικά με τον τρόπου που μεθοδεύτηκε η απαξίωση του ΤΤ και η διάσπασή του σε good και bad bank.

Περίπου 2.087 μικρομέτοχοι του ΤΤ κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της άδειας λειτουργίας του ΤΤ και της δημιουργίας της μεταβατικής τράπεζας με την επωνυμία “Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ”.
Οι μέτοχοι στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτό πυο ζητούν είναι να ακυρωθούν οι πράξεις με τις οποίες συστήθηκε το μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο μεταβιβάστηκαν τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού του ΤΤ.
Όπως επισημαίνουν με τον τρόπο αυτό απώλεσαν το μετοχικό τους δικαίωμα και την περιουσία τους, καθώς επίσης και τη δυνατότητά τους να διατηρήσουν το ΤΤ και τις μετοχές τους μέσω νόμιμων διαδικασιών ανακεφαλιοποίησης. Παράλληλα θεωρούν, ότι παραβιάστηκε και ο ν. 3864/2010. Η ΤτΕ είχε την υποχρέωση να αναμένει το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ.
Το ΗΟΤDOC είχε αποκαλύψει σε παλιότερα τεύχη πως μεθοδευόταν το ξεπούλημα του ΤΤ, προς όφελος χρεοκοπημένων τραπεζών. Απόρρητη έκθεση της εταιρείας Alvarez & Marsal για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήριζε υπό προϋποθέσεις βιώσιμο το ΤΤ, δίχως να χρειάζεται να προχωρήσει σε εκκαθάριση ή διαχωρισμό του ΤΤ σε «good» και «bad bank». Η έκθεση όμως κατά ένα περίεργο λόγο ξεχάστηκε σε κάποιο συρτάρι.
Κάτι ανάλογο συνέβη και με την έκθεση της Blackrock. H έκθεση περιλάμβανε τέσσερα σενάρια για τη βιωσιμότητα του ΤΤ, σύμφωνα με τα οποία, το ΤΤ ήταν βιώσιμο. Και σίγουρα σε πολύ καλύτερη μοίρα μοίρα από άλλα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Κατά ένα παράξενο λόγο όμως δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας και τα αποτελέματα της ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη από την κυβέρνηση. Ακάθεκτη προχώρησε στο έργο της, θυσιάζοντας το ΤΤ στο βωμό των τραπεζιτών.
Τα αποτελέσματα της Blackrock επιβεβαιώνουν πανηγυρικά και δύο μελέτες οικονομικών αναλυτών του ΤΤ, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμιευτήριο ήταν και είναι απολύτως βιώσιμο. Το ξεπούλημα είναι δεδομένο.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σε αυτόν τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους εσάς να εκμεταλευτείτε τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει το Ίντερνετ σε όλους τους τομείς της ζωής μας .Ελπίζω να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτη με τις δικές σας προτάσεις και προτιμήσεις για να γίνει αυτός ο ιστοχώρος καλύτερος και πιο δημιουργικός.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις